Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Suomen MM-kisakoneesta tutulla maalivahdilla vahva kausi NHL:ssä – Riittääkö pudotuspeleihin?

Kevin Lankisella vahva kausi
AOP

Chicago Blackhawksia edustava 25-vuotias suomalaismaalivahti Kevin Lankinen on tällä kaudella tehnyt todellisen läpimurron ja napannut paikan Chicagossa joukkueen ykkösmaalivahtina. Lankisen torjuntaprosentti tällä kaudella 33:ssa pelissä on 91,1%. Nollapelejäkin on kertynyt tilille kaksi kappaletta.

Lankinen oli Liigassa pelatessaan Helsingin IFK:ssa kausina 2016-17 sekä 2017-18 selvästi Liigan parhaimmistoa työssään. Kautena 2017-18 kuitenkin tuli loukkaantuminen, joka johti pikavisiittiin Mestikseen sekä pelimäärä jäi Liigassa vähäiseksi. Runkosarjassa Lankiselle kertyi viisitoista peliä. Pudotuspeleissä pelejä kertyi kolmetoista kappaletta. Loistavia kausia seurasi sopimus NHL:ään, Chicagoon, jossa hän vietti kaudet 2018-19 sekä 2019-20 pelaten farmia, ja jopa farmin farmia. Näinä kausina Lankinen ei saanut kertaakaan näytönpaikkaa NHL:ssä, ei edes 2019 MM-kisojen jälkeen, jossa Lankinen oli avainroolissa Suomen voittaessa kultaa.

Kausi 2020-21 kuitenkin alkoi ja Chicagoa koko uransa edustanut Corey Crawford ei saanut uutta sopimusta Chicagoon, joka tarkoitti, että Lankisella ei enää ollut niin suurta vuorta kiivetäkseen ykkösvahdin paikalle. Lankisen päästessä pelaamaan, hiljalleen hänestä on alkanut hyvien suorituksien myötä kehittyä yksi Chicago-fanien suosikkipelaajista. Lempinimi ”Lank The Tank” on tarttunut matkaan mukaan.

Chicagolla on mahdollisuudet päästä vielä pudotuspeleihin tällä poikkeuksellisella NHL-kaudella. Joukkue taistelee Keskisen divisioonan viimeisestä pudotuspelipaikasta yhdessä Nashville Predatorsin sekä Dallas Starsin kanssa. Tällä hetkellä piste-erot ovat pieniä ja Chicagolla on pelejä jäljellä vielä 10 kappaletta.

Saa siis nähdä mikä joukkueista nappaa itselleen viimeisen paikan pudotuspeleistä. NHL:än runkosarjaa on jäljellä noin kymmenkunta ottelua per joukkue. Chicagon seuraava peli on 22.4. Nashville Predatorsia vastaan kello 2.00 Suomen aikaa. Ottelu on hyvin tärkeä molempien joukkueiden kannalta.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat