Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Pitkäaikaiselta NHL:n seurajohtajalta raju kommentti! – ”Hän oli ainut valinta…”

UBS Arena, New York Islanders tuulettaa
AOP

NHL:ssä nähtiin viikonloppuna mielenkiintoinen tapahtuma, kun yksi sarjan kestomenestyjistä eli New York Islanders päätti vaihtaa päävalmentajaa. Islanders antoi potkut vasta reilun kauden ajan päävalmentajana toimineelle henkilölle ja palkkasi melkoisen kulttihahmon penkin taakse.

NHL:n itäisessä konferenssissa tiukasti pudotuspelipaikoista taisteleva New York Islanders päätyi lauantaina kovaan ratkaisuun. GM Lou Lamoriello antoi potkut reilun kauden päävalmentajana toimineelle Lane Lambertille ja palkkasi Patrick Royn uudeksi päävalmentajaksi.

Islanders on voittanut tällä kaudella 45 kamppailuun yhteensä 19 kertaa ja hävinnyt jatkoajalla 11 ottelua. Pisteitä kasassa on siis mukavat 49 ja eroa Metropolien divisioonan kärkijoukkueeseen New York Rangersiin on yhdeksän pistettä.

Islandersin suurin ongelma tällä kaudella on ollut varsin heikko puolustuspelaaminen. Joukkue on päästänyt 154 maalia ja on maalisuhteessa 21 osumaa miinuksella. Divisioonassa vain Columbus Blue Jackets on päästänyt enemmän maaleja, mutta on tehnyt kaksi Islandersia enemmän. Lisäksi joukkueen vieraspelaaminen on ollut heikkoa.

Alkukauteen Islandersin tehokkain pelaaja on ollut kanadalaishyökkääjä Mathew Barzal 46 pisteellä 44 kamppailuun. Kanadalaispuolustaja Noah Dobson on iskenyt kuusi maalia ja 45 tehopistettä 45 otteluun. Brock Nelson on ainut 20 maalin mies, mutta on kymmenen maalia tehotilastossa pakkasella.

Viime kevään pudotuspeleissä Islanders taipui kuusi ottelua kestäneessä sarjassa Carolina Hurricanesille 4-2 -voitoin. Islandersia vaivasi tuolloin tehottomuus, mutta puolustuspelaaminenkin oli osa ongelmaa venäläismaalivahti Ilya Sorokinin edessä. Sorokin on tällä kaudella torjunut 13 voittoa 32 ottelussa. Torjuntaprosentti on yhdelle NHL:n parhaista maalivahdeista varsin vaatimaton 90,8. Päästettyjen maalien keskiarvo on hurja 3,21.

”Hän oli ainut valinta…”

Roy valmensi NHL:ssä 2010-luvun puolivälissä kolmen kauden ajan entistä seuraansa Colorado Avalanchea, jossa kanadalainen maalivahtilegenda torjui kaksi Stanley Cupia. Sittemmin Quebecista kotoisin oleva nelinkertainen Stanley Cup -mestari on toiminut Quebec Rempartsin päävalmentajana ja GM:nä QMJHL:ssä.

Roy odotti, että puhelin olisi soinut nopeampaa uuteen pestiin NHL:ssä.

– Kun lähdin Coloradosta olisin odottanut, että puhelin soisi nopeampaa, mutta onneksi se nyt soi. Nykyään ero sen aikaiseen itseeni on kuin ero yöllä ja päivällä. Tällä hetkellä minulla ei ole kiinnostusta mihinkään seurajohtotyöhön ja se oli ensimmäinen asia, jonka kerroin Lamoriellolle.

Lamoriello oli pohtinut uutta valmentajaa jo pitkään, mutta hänellä oli vain yksi nimi mielessä.

– Meidän kivan pelaamisen ja tekemisen hommat menivät liian pitkälle. Oli pakko tehdä jokin muutos. Roy oli ainut henkilö, kenestä olin kiinnostunut, kun tehtävään henkilöä mietin. Hän oli ainut valinta Islandersin uudeksi päävalmentajaksi. Siksi hän valmentaa nyt tätä joukkuetta.

Islanders pelaa ensimmäisen ottelunsa Royn alaisuudessa Dallas Starsia vastaan kotiyleisönsä edessä maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL