Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Connor Bedard NHL:n seuraava jalokivi? – Chicago Blackhawks poimi tulevan supertähden

NHL: NHL Draft, Connor Bedard, Chicago Blackhawks
AOP

NHL:n varaustilaisuus järjestettiin tänä vuonna 2023 Nashvillessa. NHL:n varaustilaisuudessa varattiin jälleen seitsemän kierroksen verran pelaajia NHL:n eli yhteensä 224 nuorta jääkiekkoilijaa sai maailman parhaan jääkiekkosarjan organisaation huomion. Chicago Blackhawks pääsi ensimmäisenä joukkueena kuuluttamaan huonosti pidetyn salaisuuden julkisuuteen.

Luke Richardsonin valmentama Chicago Blackhawks sai kaudesta 2022-23 mitä organisaatio halusi. Blackhawks toivoi pääsevänsä uudelleenrakennuksen keskellä varaamaan ensimmäisenä NHL:n varaustilaisuudessa ja siinä joukkue onnistui.

GM Kyle Davidson kuulutti NHL:n varaustilaisuudessa ensimmäisenä kanadalaishyökkääjä Connor Bedardin nimen. Tämän lisäksi Davidson sai todella paljon syvyyttä joukkueen tulevaisuuteen, sillä Blackhawks nappasi yhteensä 11 pelaajaa varaustilaisuudessa joista seitsemän poimittiin ensimmäisellä kolmella kierroksella ja kahdeksan pelaajaa sadan ensimmäisen joukossa.

178 senttiä pitkä Pohjois Vancouverista, Brittiläisen Kolumbian provinssista kotoisin oleva Bedard on iskenyt WHL:ssä lyhyen uransa aikana hurjat tehot. Oikealta laukova keskushyökkääjä tykitti kolmeen kauteen 134 otteluun 271 tehopistettä ja 134 maalia.

Ensimmäisellä kierroksella Blackhawks varasi Bedardin lisäksi myös yhdysvaltalaishyökkääjä Oliver Mooren. Moore poimittiin vuorolla 19. Moore on kotoisin Mounds Viewin kaupungista, Minnesotan osavaltiosta. 180 senttiä pitkä vasemmalta laukova keskushyökkääjä kuuluu Yhdysvaltain nuorten pelaajien kehitysohjelmaan. Moore teki viime vuonna alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa yhteensä neljä maalia ja yhdeksän tehopistettä seitsemään otteluun. Tulevalla kaudella Moore pelaa Minnesotan yliopistossa.

Toisella kierroksella Blackhawks varasi potentiaalisen tulevaisuuden ykkösmaalivahdin, kun Slovakian alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa korkealla tasolla talven MM-kisoissa torjunut Adam Gajan tarttui pihteihin. Blackhawks poimi Popradista kotoisin olevan 191 senttiä pitkän maalivahdin vuorolla 35. Gajan pelaa ensi kaudella Minnesota-Duluthin yliopistossa.

Yksi suomalainen Blackhawksiin

Toisella kierroksella Gajanin lisäksi Blackhawks poimi venäläishyökkääjä Roman Kantserovin ja slovakialaishyökkääjä Martin Misiakin. Kolmannella kierroksella mukaan tarttui kanadalaishyökkääjä Nick Lardis ja tshekkihyökkääjä Jiri Felcman.

Neljännellä kierroksella ja vuorolla 99 Blackhawks nappasi kanadalaishyökkääjä Alex Pharandin. Viidennellä kierroksella tshekkiläishyökkääjä Marcel Marcel päätyi Blackhawksiin. Kuudennella kierroksella vuorolla 167 Ruotsin Milton Oscarsson päätyi Davidsonin huutamaksi ja myös yksi suomalainen tarttui haaviin. Davidson huusi suomalaispuolustaja Janne Peltosen nimen seitsemännellä kierroksella.

Oulusta kotoisin oleva 191 senttiä pitkä vasemmalta laukova Peltonen täytti keväällä 18 vuotta. Peltonen pelasi ali-ikäisenä Kärppien a-nuorissa viime kauden SM-sarjaa. 40 otteluun syntyi kolme maalia ja yhteensä yhdeksän tehopistettä.

Ensi kaudeksi Blackhawksilla on yhdeksän varausvuoroa. Näistä seitsemän on kolmelle ensimmäiselle kierrokselle ja kaksi ensimmäiselle kierrokselle. Tampa Bay Lightningin varauksessa on ehtoja. Mikäli Lightningin vuoro päätyy TOP-10 -vuoroksi, niin Blackhawks saa vuoden 2025 ykköskierroksen varausvuoron Lightningista.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL