Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Suomalainen huippulupaus debytoi NHL:ssä! – ”Kova ratkaisu…”

TPS:n Mikael Pyyhtiä.
AOP

NHL:ssä todella paljon loukkaantumisista tällä kaudella kärsinyt Columbus Blue Jackets pelaa runkosarjaa vielä kahden ottelun ajan. Ensimmäinen kahdesta runkosarjan viimeisestä ottelusta on perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa Pittsburgh Penguinsia vastaan. Ottelussa Blue Jacketsin kokoonpanossa nähdään todella paljon debytantteja NHL-kaukaloissa. Mukana on myös yksi suomalainen lupaus.

Columbus Blue Jacketsin GM:nä jo lähes vuosikymmenen toiminut Jarmo Kekäläinen teki todella kovan ratkaisun runkosarjan lopulle. Kekäläinen kutsui juniorisarjoista ja AHL:stä ison kasan pelaajia NHL:n puolelle runkosarjan lopuksi.

Seuraavassa ottelussa Brad Larsenin valmentama Blue Jackets kohtaa Pittsburgh Penguinsin. Ottelussa NHL-debyytin tulevat tekemään muun muassa suomalainen huippulupaus Mikael Pyyhtiä ja tshekkipuolustaja Stanislav Svozil.

Pyyhtiä aloitti tämän kauden Pohjois-Amerikassa Blue Jacketsin harjoitusleiriltä, mutta palasi Turkuun TPS:n riveihin pelaamaan vielä kaudeksi Liiga-kiekkoa. Kausi Suomessa ei mennyt Pyyhtiältä suunnitelmien mukaan, sillä TPS jäi puolivälierien ulkopuolelle eikä toissa kaudella Liigan tulikuumaksi tähtihyökkääjäksi noussut nuorukainen rikkonut edes kymmenen maalin rajaa.

Vuonna 2001 syntynyt Pyyhtiä on Blue Jacketsin neljännen kierroksen varaus kesän 2020 NHL:n varaustilaisuudesta. Tällä kaudella TPS:ssä syntyi seitsemän maalia, kun viime kaudella niitä kertyi runkosarjaan 56 otteluun 21 kappaletta ja pisteitä yhteensä 35. Cleveland Monstersin riveissä Pyyhtiä on iskenyt tällä kaudella kuuteen otteluun kolme täysosumaa.

Vuonna 2003 syntynyt tshekkipuolustaja Svozil varattiin Blue Jacketsiin kesän 2021 NHL:n varaustilaisuuden kolmannella kierroksella. Vasemmalta laukova 183 senttinen Prerovin kaupungista kotoisin oleva tshekkilupaus oli mukana kolmissa edellisissä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Viime talvena puolustajalle kertyi seitsemään otteluun kahdeksan tehopistettä.

Tällä kaudella WHL:ssä Regina Patsissa Svozil teki 56 otteluun 78 tehopistettä. Patsin sisäisen pistepörssin paras oli Connor Bedard 143 tehopisteen voimin. Svozil oli joukkueen tehokkain puolustaja yli 50 pisteen erolla kanadalaiseen Tanner Browniin.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL