Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Kulttipelaajaksi noussut NHL-tähti lopetti uransa

Ottawa Senatorsin maalilla torjunut Andrew Hammond lopetti uransa.
AOP

NHL pitää sarjana sisällään erilaisia tarinoita ja yksi satumaisista tarinoista oli maalivahti Andrew Hammondin matka NHL:ssä. Täysin tuntematon maalivahti teki sopimuksen Ottawa Senatorsin kanssa syksyllä 2014 ja pelasi itsensä fanien sydämiin. Ura ei jatkunut vastaavana tähtiloistona, mutta yksi fantastinen kausi korvaa muutaman heikomman. Nyt Hammondinkin ura on tullut viimein päätökseen.

NHL:ssä täydestä tuntemattomuudesta fanien sydämiin itsensä torjunut Andrew Hammond on ilmoittanut lopettavansa uransa. 34-vuotias kanadalaismaalivahti tiedotti lopettamisestaan Twitter-päivityksellä. White Rockin kaupungista, Brittiläisen Kolumbian provinssista kotoisin oleva Hammond kärsii nilkkavammasta, joka ei enää toivu pelikuntoon.

Urallaan reilut kuusi miljoonaa dollaria NHL:ssä pelaamalla tienannut Hammond teki varaamattomana pelaajana ensimmäisen NHL-sopimuksensa Ottawa Senatorsiin keväällä 2013. NHL-debyytin Hammond torjui Senatorsin paidassa syksyllä 2014 ja tästä lähti unohtumaton matka aina pudotuspeleihin saakka.

Hammond aloitti Senatorsin maalilla 23 ottelussa ja voitti näistä 20. Kertaalleen Hammondin aloittaessa maalilla Senators jäi ilman pisteitä ja kaksi kertaa Senators taipui vasta jatkoajan jälkeen. Maalivahdin torjuntaprosentti näissä otteluissa oli täysin käsittämätön 94,1 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,79. Nollapelejä huikealle kaudelle mahtui kolme.

Hammondin tahti NHL:ssä oli heti alusta järjetön. Neljään ensimmäiseen peliin Hammond pääsi vain kolme maalia, torjui kaksi nollapeliä ja kohtasi yhteensä 126 laukausta. Hammond torjui ensin viiden ottelun voittoputken, jota seurasi tappio rangaistuslaukausten jälkeen Minnesota Wildille.

Tämän jälkeen Hammond voitti yhteensä yhdeksän ottelua putkeen, kunnes hävisi New York Rangersille päästettyään viisi maalia. Hurjalla kaudella runkosarjassa Hammond päästi vain viidessä pelissä kolme maalia tai enemmän, joten maalivahti teki tärkeimmän työnsä, antoi joukkueelle mahdollisuuden voittoon.

Urallaan maalivahti edusti lopulta neljää eri seuraa ja aloitti sarjassa 59 ottelua. Näistä voittoihin päättyi 31.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL