Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Suomi voitti olympiakultaa miesten jääkiekossa!

Suomi olympialaiset 20.2.2022

Suomi teki suomalaista olympiahistoriaa peittoamalla miesten olympiafinaalissa Venäjän lukemin 2-1.

Suomi hallitsi ottelua suurimman osan ajasta, eikä sillä ollut suurta hätää missään vaiheessa. Venäjä meni johtoon Mihail Grigorenkon ylivoimamaalilla ajassa 7.17, mutta Suomi hallitsi muuten avauserää.

Ville Pokka toi Leijonat ansaitusti tasoihin ajassa 23.28 viivavedollaan, joka painui vastustamattomasti venäläisvahti Ivan Fedotovin jalkojen välistä sisään. Toinen erä oli tasaisempi kuin avauserä, eikä Suomikaan saanut ylivoimallaan toistamiseen tulosta.

Hannes Björninen nousi suurten suomalaisten olympiasankareiden joukkoon ohjaamalla Suomen voittomaalin Marko Anttilan laukauksesta aivan päätöserän alussa ajassa 40.31. Tämän jälkeen Suomi varjeli taidokkaasti johtoaan ja syöksyi kiekkojen eteen. Maalivahti Harri Säteri oli maalillaan ohittamaton muuri, eikä venäläisten puristus riittänyt loppuun saakka.

Suomi kesti loppuun saakka ja pääsi juhlimaan huikean olympiaturnauksen huipennusta. Suomi päästi yhden ainoan maalin viidellä viittä vastaan pelattaessa ja ei hävinnyt yhtään peliä koko turnauksessa.

Kapteeni nieleskeli onnen kyyneleitä

Suomen kapteeni Valtteri Filppula oli liikuttunut pelin jälkeisessä haastattelussa.

– Kyllä tämä aika uskomatonta on nyt, vaikeaa laittaa sanoiksi. Kyllä me hienosti pelasimme koko turnauksen ajan ja sitten saimme palkinnon, mies hehkutti.

Filppula nieleskeli haastattelussa onnen kyyneleitä.

– Olisi kiva, jos olisi enemmän sanottavaa, mutta nyt on todella vaikeata. Tuntuu kuitenkin todella hyvältä.

Filppula nosti Suomen sitkeyden ja tiukkojen paikkojen sietokyvyn tärkeään asemaan.

– En tiedä, tietenkin tässä turnauksessa kävi niin aika monta kerta. Ehkä me saimme siitä itseluottamusta, että olemme olleet tällaisissa paikoissa hyviä ja tavallaan luotimme siihen, että oma tekemisemme riittää. Sitten tuli pari tärkeätä maalia ja ne riittivät, hyvä niin, hän vastasi siihen, miksi Suomi pystyi nousemaan tiukoista paikoista kerta toisensa jälkeen.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat