Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Dallasin suomalaistähdet tehokkaina – Heiskasen ylivoimamaali kaatoi lopulta Chicagon

Miro Heiskanen maalinteossa Chicagoa vastaan
AOP

Dallas Stars voitti Chicago Blackhawksin tiukan kamppailun jälkeen 5-4. Dallasin suomalaispelaajat Miro Heiskanen ja Joel Kiviranta tehtailivat maalit mieheen.

Ottelu ei ehtinyt vanheta kuin 53 sekuntia, kun Alex DeBricant vei Chicagon 1-0 johtoasemaan. Tästä 30 sekuntia myöhemmin Pius Suter kasvatti johtoaseman kahteen maaliin – Chicagolla tuhoisat ensiminuutit.

Ensimmäisen erän loppupuolella Dallas kampesi vielä maalin päähän, kun ajassa 15:30 Joe Pavelski kavensi ottelun 2-1:een.

Toisessa erässä mentiin pitkään ilman maaleja. Ottelun puolivälin jälkeen Dylan Strome vei Chicagon jälleen kahden maalin karkumatkalle. Kun toista erää oli jäljellä vain 2 sekuntia, iski Miro Heiskanen ylivoimalla 2-3 kavennusmaalin. Kyseessä on Heiskasen kauden 8:s täysosuma (8+19=27).

Kolmannen erän ensimmäisestä maalista vastasi jälleen Chicago – Vinnie Hinostroza vei joukkueen 4-2 johtoasemaan. Ajassa 50:24 Dallasin Joel Kiviranta taiteili kauden 6:n maalinsa, nostaen joukkueensa jälleen maalin päähän. Kiviranta on tehnyt tällä kaudella yhteensä 11 tehopistettä.

Vajaa 4 minuuttia edellistä, Dallas kampesi tasoihin Jason Dickinsonin maalilla. Päätössummeri soi tasatilanteessa 4-4.

Jatkoajalla ottelun sankariksi nousi Dallasin tulokaspelaaja Jason Robertson, iskien 5-4 voittomaalin. Robertson on tehtaillut tulokaskaudellaan huikeat 17+28=45 tehopistettä – ainoastaan venäläinen Kirill Kaprizov on tehnyt tulokkaista enemmän pisteitä (51).

Pisteiden valossa Dallasin kovin suomalainen, Roope Hintz jäi ottelussa ilman tehopisteitä. Hintz on tehnyt kauden 41 pelatussa ottelussa komeat 15+28=43 pistettä. Tamperelainen on joukkueensa kolmannneksi paras pistemies, heti Joel Pavelskin (51 pistettä) sekä Jason Robertsonin jälkeen.

Muut kierroksen suomalaispelaajat

Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen pommitti 1+2 tehopisteet Edmontonia vastaan – Lehkosen maali ei kuitenkaan auttanut joukkuettaan voittoon saakka, vaan Oilers vei pelin 4-3 loppulukemin.

Florida Panthersin suomalaiset olivat myös tehokkaita joukkueen voitossa Tampa Bayta vastaan. Joukkueen kapteeni Aleksander Barkov keräsi ottelussa yhden syöttöpisteen (0+1), ja Juho Lammikko taiteili tehot 1+1.