Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi
Pussit.com

NHL

Mikä muodonmuutos! – NHL-tähti on palannut tutulle tasolleen

San Jose Sharksin Erik Karlsson on aloittanut kauden hurjassa vireessä.
AOP

NHL:ssä todella suurta ihastusta 2010-luvun alkuvaiheissa aiheuttanut Erik Karlsson on vihdoinkin palannut entiselle tasolleen. Nykyisin San Jose Sharksia edustava puolustaja siirtyi neljä vuotta sitten Ottawa Senatorsista isossa pelaajakaupassa Yhdysvaltain länsirannikolle. Ruotsalainen kirjoitti pitkän jatkosopimuksen huippujoukkueen kanssa, mutta sittemmin matka on ollut melko kuoppainen.

NHL:n yksi heikoimmista organisaatioista on tällä hetkellä San Jose Sharks. Sharks vaihtoi viime kesänä GM:ää, kun joukkuetta pitkään palvellut Doug Wilson jättäytyi pois tehtävistä ja uudeksi GM:ksi palkattiin entinen hyökkääjä Mike Grier. Grier antoi joukkueen entiselle päävalmentajalle Bob Boughnerille potkut ja palkkasi David Quinnin uudeksi päävalmentajaksi. Quinn toimi NHL:ssä ennen New York Rangersin päävalmentajana ja viime keväänä Yhdysvaltojen päävalmentajana jääkiekon MM-kisoissa.

Alkaneen kauden osalta Sharksin tekeminen joukkueena on ollut melko heikkoa. Sharks on onnistunut voittamaan vain kolme peliä ja joukkueen johtavat hyökkääjät ovat olleet enemmän tai vähemmän hakoteillä.

Ruotsalaistähti on takaisin parrasvaloissa

Joukkueen suurin onnistuja on kuitenkin ollut ruotsalaispuolustaja Erik Karlsson. Kahdesti NHL:n parhaaksi puolustajaksi valittu ruotsalainen johtaa NHL:n puolustajien pistepörssiä ensimmäisen 14 pelaamansa ottelun jälkeen. Karlssonilla on kasassa hurjat 19 tehopistettä ja kymmenen maalia. Ruotsalainen iski uransa ensimmäisen hattutempun Anaheim Ducksia vastaan viikko sitten.

11,5 miljoonan dollarin keskiarvoisesta kausipalkasta nauttiva Karlsson on urallaan pelannut yhteensä 852 ottelua NHL:n runkosarjassa. Näissä on syntynyt huimat 679 tehopistettä. Parhaalla kaudella Senatorsin paidassa Karlsson takoi 82 pistettä 82 otteluun. Sharksissa on mennyt suhteellisen heikosti, sillä reilun neljän kauden aikana puolustaja on tehnyt vain 161 tehopistettä 225 otteluun ja parhaalla kaudella on syntynyt 45 pistettä. Viime kaudella puolustaja teki 35 pistettä 50 otteluun, joten parempaa oli syytä odottaa.

Yksi merkittävä muutos Sharksissa puolustuksen osalta tapahtui kesällä, kun Grier kauppasi joukkueen pitkäaikaisen tähtipuolustaja Brent Burnsin Carolina Hurricanesiin. Tämä avasi Karlssonille mahdollisuuden olla joukkueen kirjaimellinen ykköspuolustaja. Karlsson on vastannut huutoon ja toteuttanut korkealla tasolla.

Karlssonin tämän kauden mahdollisuuksista pisteiden valossa keskusteltiin myös NHL-podcast Kaukosenlaidalla -ohjelmassa. Kaukosenlaidalla podcastia julkaistaan viikoittain aina maanantaisin ja usein myös keskiviikkoisin kuten tälläkin viikolla.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta NHL